Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Täältä löydät kaikki tallimme jalostusorit. Osa oreistamme tarjoavat astutuksia myös ulkopuolisille, lisätietoja löytyy orin sivuilta sekä astutus ohjeista. Näistä kukaan ei ole myynnissä, mutta myytäviä hevosia löydät "Myytävät hevoset" -osiosta.

<--Edellinen 4 / 5 Seuraava-->
PKSTU Kentair Krownon
1 kenken.jpg

Tämä on virtuaalihevonen!

PKSTU Kentair Krownon "Ken"

Syntynyt: 30.7.15 (7v.)

Sukupuoli: ori

Rotu: Paint Horse

Säkäkorkeus: 158cm

Omistaja: Tuuteliluuntalli, July VRL-13498

Painotus: kenttäratsastus

Kasvattaja: July VRL-13498, Tuuteliluuntalli

Syntymämaa: Suomi

Väri: rautias

Rekisterinumero: VH15-052-0093

Koulutustaso: ko: Va B, re: 140cm, ke: CIC2

 

Sukutaulu

i. Kiaratsa Krote ii. evm iii. evm
iie. evm
ie. evm iei. evm
iee. evm
e. Kravel Krombon ei. evm eii. evm
eie. evm
ee. evm eei. evm
eee. evm 

Ken on tunnollinen nuori herra. Tämä herra ei helposta hermostu ja on monipuolinen. Lupaava kisaaja ja erinomainen ratsu, hyvin varma ja rauhallinen.

Ratsastaessa:

Ken on ratsastaessa aina kuulolla ja tekee työnsä tunnollisesti. Ken tekee työnsä huolella ilman säätämistä. Ken kaipaa aivotyöskentelyä. Sille pitää keksiä mielenkiintoisia tehtäviä ja monipuolista liikuntaa. Tämän nuoren orin kanssa voi harrastaa lähes kaikkea. Kenillä on perusmukavat askeleet. 

Kouluratsastuksen puolella Ken yltää sinne Vaativa B tasoisiin asioihin. Käynti eri temmoissa onnistuu, Harjoitusravi ja laukka-, pysähdykset, peruutukset ja pohkeenväistö sujuvat. Erilaiset laukkatehtävät ja siirtymiset ovat vielä hieman hankalia, mutta niistäkin selvitään. Avo- ja sulkutaivutuksia on orin kanssa jo harjoiteltu, mutta niihin tarvitaan vielä paljon hiomista. Ken tarvitsee paljon ratsastajan tukea, ilman tukea liikkuu mielellään pitkänä ja etupainoisena.

Esteillä hyppää hyvällä ja erityisesti varmalla tyylillä. Ken ei ehkä ole se kentän nopein ratsu, mutta kieltoja tai pudotuksia tulee tämän orin kanssa harvoin. Erittäin mukava hyppytyyli ja hypyssä pysyy hyvin mukana. Esteitä on hypätty sinne 140cm:riin asti.

Maastossa on aivan loistava kumppani. Ken nauttii niin rauhallisesta löntystelystä, kuin reippaasta laukkapätkästä keskellä avaraa peltoa. Maastoon voi lähteä niin yksin kuin porukassakin. Uittaminenkin onnistuu. 

 

Hoitaessa(sisätiloissa):

Ken on hoitaessa hieman hankala. Orin ulottuville ei kannata jättää mitään, sille se maistelee kaiken minkä eteensä saa. Harjatessa sillä on tapana pyöriä, joka aiheuttaa päänvaivaa hoitajalle. Ken ei rakasta seuraa, vaan tykkää oloilla omassa rauhassaan. Kavion nostaminen ei voisi Keniä vähempää kiinnostaa ja välillä se jaksaa nostaa ja välillä ei. Peseminen ei Keniä hetkauta. Se seisoo tuppi suorana paikallaan. Lääkäri ei häntä kiinnosta pesemistä enempää. Kengittäjälle voi tuottaa joskus hankaluuksia, jos ei jaksa nostaa jalkaansa. 

 

Lastaaminen ja kisapaikalla oleminen:

Ken menee kuljetusautoon helposti ja käyttäytyy siellä hyvin. Kisapaikalla Ken on rauhallinen, vaikka välillä väenpaljous hermostuttaa sitä. Silloin kun niin käy, riittä kun sen vie ennen suoritusta esimerkiksi rauhalliselle maastolenkille. 

 

Tarhassa ja laitumella:

Tarhassa ja laitumella tutkii jokaisen paikan ja laukkaa ympäri laidunta. Ei tule yleensä aidan viereen rapsuteltavaksi, mutta saatat nähdä sen ruskean turkin vilahtavan aidan ohitse. Hakiessa jäisi mieluiten tarhaan, varsinkin jos loikoilee siellä yksin. Jos tarhassa on muita hevosia, urakka on huomattavasti helpompi. Talutaessa kulkee mallikkaasti, jos nyt välillä pysähtyy maistelemaan ojan pientaretta.

 

Juoksuttaminen:

Ken kulkee hienosti juoksutuksessa ja ori on silloinkin tunnollinen. Juoksuttamisesta ei sinällään ole orille hyötyä, sillä ori on hyvin harvoin yli energinen.


 

Varusteet:

Yleissatula:, jossa 

suitset: , jossa 

etu- ja takasuojat: 

Kenin varusteet ovat Mestyn varusteesta.
 

 

Jälkeläiset:

PKSTU Black Centaur

 

Kilpailut ( vain villit, VRL:än alaiset näet tulosarkistosta):

Laji Järjestäjä Luokka(t) Sijoitus
Koulu Yksityistalli Delsin He A, Va B 2/26, 16/24
Este Yksityistalli Delsin 120cm, 140cm 3/18, 9/12
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

Ruusukkeet:Rahasumma:
175V€

Muut palkinnot:

pokaalit: © MWS Boutique

Harjat: © Oddpixel

Hanskat: © Hemsbury Saddlery

Päiväkirja:

11.01.2016 Ken
Aloittelen verryttelemään oria ravissa. Orilla ei ole sen kummemmat askeleet. Se on kuitenkin kehittynyt tosi nopeasti ja avo- ja sulkutuivutuksetkin alkavat sujua. Oikeastaan ori on ihan hirveä tsemppari ja välillä se on jopa minua enemmän messissä. Rosetta on tullut aidan viereen katsomaan, sillä Kenistä on tullut tytön uusi lemppari. Oikeastaan siitä iloinen, sillä Ken on aivan mahtava lasten ratsu, eikä sen hermoja helposti hajoteta. Aloittelen kuitenkin hieman taivuttelemalla oria molempiin suuntiin, teen hieman laukanvaihtoja ja verryttelen sen hyvin myös laukassa. Verryttelyn jälkeen alan kokoamaan oria käynnissä ja koitan saada sen liikkumaan kauniissa muodossa. Ken on voittanut VRL:än alaisia kisoja viisi ja yhteensä kaikkia sijoituksia on viisitoista. 
- July


Kuva: © Zuzana Buráňová

 Tämä on virtuaalitalli!
©2019 Tuuteliluun virtuaalitalli - suntuubi.com